Bartosz Kaszyński

Właściciel / Szef kuchni

Z gastronomią związany jest od 14 lat, zdobywał swoje doświadczenie już jako młody chłopak pracując w restauracjach poza granicami kraju.

Swoją karierę rozpoczął w 2007 roku w topowej restauracji Livebait w Manchesterze na Wyspach Brytyjskich, gdzie zdobył rozległą wiedzę i doświadczenie w gotowaniu najróżniejszych gatunków ryb oraz skorupiaków.

Następnie objął stanowisko Chef de Partie w Centrum Konferencyjnym, które obsługiwało liczne eventy do 500 osób, restaurację oraz całodobowy serwis pokojowy.

Zdobyta wiedza i doświadczenie na tym etapie kariery, zaowocowała otrzymaniem oferty na pozycji Chef de Partie w prestiżowym hotelu Hyatt Regency Birmingham pod okiem szefa kuchni Bretta Sandlanda. Przeprowadzka do Birmingham oraz zdobyte doświadczenie, pasja i determinacja umożliwiły Bartoszowi podjęcie licznych staży w restauracjach odznaczonych gwiazdkami Michelin. W konsekwencji otrzymał możliwość pracy dla słynnego na Wyspach Brytyjskich szefa Glynna Purnella.

Po powrocie do Manchesteru, objął funkcję zastępcy szefa kuchni w restauracji znanej restauratorki Jane Dowler, specjalizującej się w imporcie hiszpańskich win. Owocna współpraca przyczyniła się do objęcia stanowiska szefa kuchni w kolejnej restauracji Jane, która od momentu otwarcia odniosła sukces.

Od początku związany ze stylem Fine Dining, Bartosz po wielu latach doświadczenia, wypracował swój własny styl gotowania który odznacza się swobodą łączenia smaków, tekstury i sentymentalną nutą finezji zaczerpniętą z Fine Diningu.

Talent, pasja, determinacja oraz etyka zawodowa spowodowała, że w szybkim czasie Bartosz osiągnął wysoki poziom w tym co robi. Po latach spędzonych za granicą, wrócił do kraju. W Polsce rozpoczął pracę w topowej Poznańskiej restauracji Hugo. Kolejnym etapem w karierze była przeprowadzka do Warszawy. Tam rozpoczął pracę w renomowanej restauracji Nolita u boku Jacka Grochowiny.

Przebyta droga, zdobyte doświadczenie i pasja oraz zainteresowanie gastronomią od strony biznesowej skłoniło Bartosza do otwarcia własnej restauracji. Tak powstały Wyczesane Porki - pierwsze w Poznaniu burgery Pulled Pork serwowane w piwnym pubie. Początki były skromne i trudne, jednakże determinacja doprowadziła do szybkiego sukcesu. Poznaniacy przekonali się, że w barach z alkoholem też można dobrze zjeść. Dzięki temu powstał nowy projekt MO.BAR.